Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αθανασόπουλος δίνει στεγνά το δίδυμο Σαμαρά-Λουρόπουλου για την κωλυσιεργία στην πώληση του ΟΠΑΠ!

Ένα πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό είχε δημοσιεύει οmoneypro σχετικά με την πώληση του ΟΠΑΠ. 
Έγραφε η οικονομική εφημερίδα>
Σε μεγάλη παρέα βρέθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ.Κωνσταντίνος Λουρόπουλος. 
Άνθρωπος επικοινωνιακός ο κ. Λουρόπουλος ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα πώλησης του φορέα. Με δόση χιούμορ - ή ενδεχομένως γνωρίζοντας κάτι άλλο;- ο τελευταίος όταν απάντησε για την πορεία του project είπε "Κάτσε να δούμε που θα βρίσκεται η χώρα μέσα στο 2013". 
Να ήταν χιούμορ ή ο κ. πρόεδρος κάτι γνωρίζει παραπάνω;
Γιατί την ώρα που λέχθηκαν τα παραπάνω εντείνονται οι ψίθυροι που μιλούν για νέο πολιτικό σκηνικό που ενδέχεται να αλλάξει τη ροή και την ατζέντα της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης.
Προφανώς ο πρόεδρος του Οργανισμού που διορίσθηκε από τον Σαμαρά αντανακλά την διάθεση του Μαξίμου για την (μη) πώληση του ΟΠΑΠ με την ημερομηνία υποβολήςδεσμευτικών προτάσεων να παίρνει νέα παράταση για την 5η Απριλίου.
Στο μεταξύ ακόμη δεν επανήλθε στη Βουλή η τροπολογία που θα επιτρέπει οι υποψήφιοι αγοραστές να δουν τις συμβάσεις ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ.
Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ μην θέλοντας να χρεωθεί ο ίδιος την απροθυμία Σαμαρά-Λουρόπουλου να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ έδωσε συνέντευξη στην "Καθημερινή της Κυριακής"και στον Βασίλη Ζήρα στην οποία ο ίδιος παίρνει ανοιχτά μέρος υπέρ της αποκρατικοποίησης του αμαρτωλού Οργανισμού και στρέφει τις υποψίες για τις συνεχείς καθυστερήσεις στο δίδυμοΣαμαρά-Λουρόπουλου!– Μέχρι πότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πώληση του ΟΠΑΠ; Ορισμένοι πιστεύουν ότι υπάρχουν αβεβαιότητες και γι’ αυτό θα πρέπει να καθυστερήσει η πώληση.
– Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, οι δεσμευτικές προτάσεις των υποψηφίων θα κατατεθούν μέχρι τις 5 Απριλίου. Αμέσως μετά, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει για να ανοίξει τους φακέλους και να αποφασίσει για τον προτιμητέο επενδυτή.
– Υπήρξαν αντιδράσεις στην τροπολογία με την οποία επιβάλατε τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων του ΟΠΑΠ με παρόχους. Γιατί το κάνατε;
– Η χώρα μας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στις αποκρατικοποιήσεις όταν, πλέον μιας σωστής και διαφανούς διαδικασίας αποκρατικοποίησης, παρέχει και τη δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές να μπορούν με εμπεριστατωμένο τρόπο να αξιολογούν τα περιουσιακά στοιχεία, την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της εταιρείας που αποκρατικοποιείται. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απ’ ό,τι γίνεται στις προηγμένες οικονομίες του κόσμου. Επιπλέον, η εξασφάλιση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών γίνεται περισσότερο αναγκαία, όταν ένας ή περισσότεροι εξ αυτών έχουν στην κατοχή τους πληροφορίες απαραίτητες για τη σωστή αξιολόγηση της εταιρείας σε αντίθεση με τις πληροφορίες που κατέχουν οι συνυποψήφιοί τους. Η εξασφάλιση της ίσης μεταχείρισης ενισχύει σημαντικά την αξιοπιστία της χώρας μας, προσελκύει σοβαρούς και χρήσιμους για την οικονομία μας επενδυτές και εξασφαλίζει υψηλότερο τίμημα.

– Υπάρχουν εγχώρια συμφέροντα τα οποία θα ήθελαν να δουν τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων να ναυαγεί;
 Ακόμη και στην περίπτωση που είναι έτσι όπως το λέτε, εάν η διαδικασία του διαγωνισμού έχει γίνει με την επιμέλεια που προβλέπεται από τον ιδρυτικό μας νόμο και κανονισμό, δεν είναι δυνατόν να επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες όπως τα εγχώρια συμφέροντα που αναφέρατε.
ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Διαβάστε εδώ tovima.gr

FARAGE

FARAGE

ΕΛΥΤΗΣ

ΕΛΥΤΗΣ

Αρκετά χρόνια πίσω, στις 19 Οκτωβρίου 1979, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει προφητικά

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ
30-09-2011 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

harryklynn.blogspot.gr

ΠΗΓΗ :harryklynn.blogspot.gr