Σε μια γκρίζα και
απαξιωμένη εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξετρυπώσεις μια αχτίδα αισιοδοξίας
και ελπίδας, όχι όμως αδύνατο. Στον Πειραιά, στην οδό Μεθώνης στο νούμερο 34,
βρέθηκα σε ένα γραφείο που θυμίζει στρατηγείο. Το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά.
Τεχνικοί και οικονομικοί σύμβουλοι περικυκλώνουν τον Δημήτρη Κυπαρισσάκη με
χάρτες και εμπιστευτικά έγγραφα για τα μελλοντικά σχέδια των "Max Perry".
Ο χώρος όμως θυμίζει το σοκολατένιο σπιτάκι των Χάνσελ και
Γκρέτελ. Στη Μεθώνης 34 ξεκίνησε την πορεία της η εταιρεία Max Perry που σήμερα
μετρά 22 καταστήματα. Αύριο η ναυαρχίδα θα στεγάσει σε ένα τεράστιο, πρότυπο
εργοστάσιο. Και είναι τολμηρή επιχειρηματική απόφαση να εγκαινιάσεις μεσούσης
της κρίσης έναν χώρο 10.000 τ.μ. και να μετατρέψεις την ανάγκη για επιβίωση
τόσων ανέργων σε ανάγκη για δημιουργία και ανάπτυξη.
Ο Δημήτρης Κυπαρισσάκης
ξεκίνησε με μια αγάπη - τη σοκολάτα -, ένα όραμα - τα "Max Perry" - και πολύ
πάθος. «Γεννήθηκα στον Κορυδαλλό. Μεγάλωσα στα Πατήσια. Είμαι το όγδοο παιδί, το
προτελευταίο, μιας πολύτεκνης οικογένειας. Δουλεύω από τα δώδεκά μου. Ο πατέρας
μου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με πολλά προβλήματα υγείας. Βγήκα στον δρόμο
νωρίς. Έκανα διάφορες δουλειές. Κάποια στιγμή γύρω στο '90 μπήκα στον χώρο της
σοκολάτας». Στο σημείο αυτό περιμένω να ακούσω για σπουδές σε εργαστήρια
σοκολατοποιίας στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.
Ο κ.Κυπαρισσάκης όμως δεν είναι
ο άνθρωπος που ακολούθησε μια τυπική προδιαγεγραμμένη πορεία. «Ξεκίνησα να
συνεργαστώ με μια μικρή βιοτεχνία που έκανε σοκολατάκια στη Νέα Σμύρνη.
Ουσιαστικά γέμιζα ένα φορτηγό με σοκολατάκια και γύριζα όλη την Ελλάδα.
Ξεκινούσα από την Ορεστιάδα και κατέληγα στην Κρήτη. Πουλούσα πόρτα με πόρτα τις
πραλίνες. Είχα μια ιδέα. Βασικά κατάλαβα ότθ υπάρχει ένα κενό στον χώρο της
σοκολάτας. Πολλές εισαγωγές από το εξωτερικό. Τιμές στη σοκολάτα που την
καθιστούν προϊόν πολυτελείας. Έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και σκοπό ζωής
να το κερδίσω», λέει ο ίδιος για το επιχειρηματικό του ταξίδι που τον οδήγησε
στη σημερινή μεγάλη επιτυχία.
Μιλά επίσης για την αναγκαιότητα να τονωθεί
η ελληνική οικονομία, κάτι που θεωρεί καθήκον του και έκφραση της αγάπης του για
την Ελλάδα.«Σχεδιάζουμε καθημερινά νέα προϊόντα, έχουμε χιλιάδες κωδικούς.
Αφουγκραζόμαστε την εποχή και τις ανάγκες της. Έχουμε προσιτές τιμές που έφεραν
όλη την οικογένεια στο μαγαζί. Πρόσφατα ξεκινήσαμε τη συνεργασία με την Ορσαλία
Παρθένη,που σχεδιάζει τα συλλεκτικά σοκολατάκια εμπνευσμένα από την Bridal
Collection. Ακολουθούμε το επιχειρηματικό πρόσταγμα think big. Σχεδιάζουμε
στρατηγικά τα επόμενα βήματά μας, εκτός Αθηνών, ακόμη και εκτός Ελλάδας. Να
βγούμε στο εξωτερικό με καταστήματα στο Λονδίνο, το Μιλάνο, τη Βοστόνη και το
Άμστερνταμ. Με εφόδια το ανθρώπινο δυναμικό μας, την αγάπη για την επιχείρηση
και το προιόν και τον διαρκή αγώνα, δουλεύουμε το επόμενο βήμα μας. Ναι, μέσα
στην κρίση σχεδιάζουμε ανοίγματα για να τονώσουμε το ηθικό τόσο του Έλληνα
επιχειρηματία όσο και των Ελλήνων εργαζομένων. Οι πελάτες μας έχουν αυξηθεί αλλά
ο τζίρος πέφτει. Ωστόσο θα αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις. Δεν είμαστε μια
φωτοβολίδα. Πιστεύω ότι εκσυγχρονίσαμε την ελληνική παραγωγή σοκολάτας, κυρίως
ότι προσφέρουμε στην ελληνική οικονομία».
Ο Δημήτρης Κυπαρισσάκης
δουλεύει 20 ώρες τη μέρα: έχει μετατρέψει το γραφείο του σε μικρό διαμέρισμα που
αποκαλεί σπίτι του. Είναι συνεχώς με ένα γλυκό στο χέρι: «Αν δεν τα δοκιμάσω,
πως θα ξέρω ότι είναι καλά για τον καταναλωτή;», λέει και συνεχίζει: «Ξεκινάω τη
μέρα μου στις έξι τα ξημερώματα. Δουλεύω και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Θέλω να γνωρίσω όλο το προσωπικό μου και τα καταφέρνω ακόμη κι αν σήμερα
απασχολούμε ως Max Perry πάνω από 400 υπαλλήλους. Δεν θέλουμε να κάνουμε
περικοπές. Κάθε χρόνο 100 ανειδίκευτοι εργάτες θα μάθουν την τέχνη της
σοκολατοποιίας, πρακτικά. Τολμώ να πω ότι δημιουργήσαμε μια πρότυπη σχολή
σοκολατοποιίας, την πρώτη στην Ελλάδα. Τα κέρδη της εταιρείας επενδύονται σε
καινοτόμα σχέδια για την ανάπτυξη του ομίλου. Δεν έχω δώσει ούτε 1 ευρώ σε
διαφήμιση. Η επιτυχία μας διαδόθηκε από στόμα σε στόμα».
Όσο για το
μυστικό της επιτυχίας, ο ίδιος φαίνεται να γνωρίζει καλά τη
συνταγή.
«Οραματίστηκα να καταφέρω να κάνω τη σοκολάτα προσιτή, όχι ένα
απαγορευτικό και ακριβό προϊόν πολυτελείας. Άνοιξα στη Μεθώνης 34, στον Πειραιά,
την πρώτη βιοτεχνία το 2005. Ταξίδεψα μόνος μου στο Παρίσι, τη Λιλ, τις
Βρυξέλλες. Ζήτησα συμβουλές από σοκολατοποιούς, τεχνίτες της πραλίνας έμαθα για
τα χαρμάνια της σοκολάτας. Ξεκινήσαμε τα τεστ στο πρατήριο. Επέμεινε η
διαδικασία της παραγωγής να είναι ορατή, να μπορεί ο πελάτης να βλέπει τα υλικά,
να είναι καθαρός ο χώρος. Ήμουν αντίθετος με το concept "κλειδωμένα εργαστήρια"
στα ζαχαροπλαστεία. Έφτιαξα έναν χώρο απλό, λιτό, καθαρό, 25 τ.μ. όλα κι όλα. Τι
να τα κάνεις τα χρυσά πόμολα; Είχα απωθημένο να δώσω στον καταναλωτή τη
δυνατότητα να δει τι πληρώνει. Από την πρώτη μέρα άνοιξαν την πόρτα φτωχοί
εργάτες την περιοχής που ψώνιζαν παρέα με τους μεγάλους εφοπλιστές του Πειραιά.
Τότε αντιλήφθηκα ότι κάτι γίνεται. Μέχρι που φτάσαμε στις γιορτές των
Χριστουγέννων και διαπιστώσαμε με χαρά να σχηματίζουμε ουρές στα
πρατήρια».
Ο ίδιος αποφεύγει την προβολή στα media κρατάει χαμηλό προφίλ
και δεν απεκδύεται του παρελθόντος του. Είναι ο άνθρωπος πίσω από την επωνυμία
"Max Perry".
Είναι ένας επιχειρηματίας που μεσούσης της οικονομικής
κρίσης σημειώνει κέρδη. Επιμένει ότι τα υλικά των ονείρων είναι τα απλά
πράγματα. «Πρωτότυπο, φρέσκο, προσιτό, υγιεινό προιόν». Πριν από το τέλος
σπεύδει να συμπληρώσει: «Ο τολμών νικά!».
ΠΗΓΗ : markostv
Τους εργαζομενους ομως ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ! .΄Ή το κάνει με μεγαλη καθυστερηση 3-4 μήνες. Και ειναι μια εταιρια με ανετη ρευστοτητα. Αγοράζει με πίστωση και πουλάει μετρητοις, αλλά τους εργαζομενους τους εχει απλήρωτους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήγα σήμερα με την 2 χρονών κόρη μου σε κατάστημα επί της οδού Π.Ράλλη όπου και αγόρασα 2 κιλά τυλιχτά γλυκά.Η μικρή προσπαθούσε να πάρει ένα γλυκό και εγώ βέβαια της εξηγούσα πως τα αγοράζουμε και δεν το παίρνουμε έτσι.Της είπα επίσης πως θα της δώσω αφού τα ζυγίσουμε και τα πληρώσουμε.Έτσι κι έγινε.Η υπάλληλος,η οποία ήταν μπροστά σε όλο αυτό το σκηνικό δεν έκανε καμμιά κίνηση να της προσφέρει ένα.Δεν ξέρω αν είναι πολιτική του καταστήματος ή η αδιαφορία-σκληρότητα της συγκεκριμένης υπαλλήλου.Ένα όμως είναι σίγουρο.ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΨΩΝΙΣΩ από κει μιας και θεωρώ πως με ένα τυλιχτό γλυκό δεν θα πέσει έξω το κατάστημα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρίχες! Απρόσωπα, ψυχρά μαγαζιά, υπάλληλοι με ψεύτικη ευγένεια και εξαιρετικά κακές φήμες για την "προέλευση" και τους σκοπούς ("ξέπλυμα χρήματος") της εταιρείας. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για "διάττοντα αστέρα". Αφήνω φυσικά στην άκρη την κακή αντιμετώπιση των εργαζόμενων. Απέχουν πολύ από το πρότυπο του "εθνικού ευεργέτη" κάτι τέτοιοι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΓΩ ΤΙ ΕΠΑΘΑ.ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΣΑ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΚΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ.ΨΑΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΡΤΕΣ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ MAX PERRY ΠΑΙΔΙΑ.ΕΓΩ ΟΧΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΟΣΥΛΟΓΟ. ΟΠΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΕΤΕΙΛΛΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΔΥΣΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος Θεού μην κοπανάτε έναν άνθρωπο που δίνει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους σήμερα. Αν είναι ξέπλυμα χρήματος ή όχι ας το βρεί ο ΣΔΟΕ. Τα σοκολατάκια του πάντως είναι υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΗΜΕΡΑ 28/12/12 ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΓΛΥΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΧΩΡΙΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ. ΕΝΩ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΗΝΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΧΩΡΙΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΕΚΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπληρωτους τους εχει μηνες....τα γλυκα του αισχος...δεν πληρωνει τα μαυρα στους υπαλληλους.....κλεβει το κρατος ανοιγοντας με αλλες επωνυμιες κοινος απατεωνας!!!!!!!!!!θυμηθυται τις μουσες με τους ξηρους καρπυς ετσι θα σκασει και αυτος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω προσωπικα δεν ξερω αν πληρωνει το προσωπικο του αν οχι μεγαλο λαθος!!!!!!αλλα εμαθα τα μαξ περρυ μονη μου πριν 6 χρονια ,στο χαλανδρη εντελως τυχαια.απο τοτε δεν ξαναψωνηζω αλλου τουρτες ειναι φανταστικες και τα σοκολατακια του και σχεδον ολα του τα προιοντα.πολυ καλη εξυπηρετηση καικαλεσ τιμες μπορει και πιο καλες αν θελει ,νομιζω.και μονο οτι βλεπεις το χωροφτανει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσείς οι 8 Ανώνυμοι (ή και ένας με πολλές δημοσιεύεις...) που έχετε γράψει αρνητικά σχόλια, καλύτερα να βουτάτε την γλώσσα σας στο μυαλό πριν μιλήσετε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω επισκευτεί κατά καιρούς 6 από τα καταστήματα M.P.(Αιγάλεω, Κερατσίνι, Νίκαια, Περιστέρι, Άλιμος, Πειραιάς) και δεν έχω αντιμετωπίσει ούτε αρνητική συμπεριφορά, ούτε μη συνεργάσιμους υπαλλήλους. Έχω δοκιμάσει γλυκά με προτροπή του υπαλλήλου αλλά και μου έχουν προσφέρει...
Οι τιμές είναι λογικές και τα γλυκά κατά δική μου εκτίμηση είναι πολύ νόστιμα και φρέσκα.
Σε όσους έχω προσφέρει (και μάλιστα χωρίς να φαίνεται η επωνυμία) μου έλεγαν οτι είναι πολύ καλά και με ρωτούσαν το εργαστήριο... Μπορεί να φταίνε ορισμένοι υπάλληλοι που δεν είναι εξυπηρετικοί ή κοινωνικοί. Αυτό αφόρά την Διοίκηση. Όσο για τις πληρωμές. Τί να σας πω? Δεν γνωρίζω....
ΕΣΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΒΟΥΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥ. ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ή ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΔΑΕΙΣ. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ.. ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφήEξαιρετικη ποιοτητα και μεγαλη ποικιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλοι κρυβεστε πίσω από την ανωνυμία,πηγαίνετε να του τα πείτε αυτά που λέτε και μην δημιουργητε λανθασμένες εντυπώσεις!άντε άντρες του πληκτρολογίου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΤΟΜΟ ΣΕ ΣΟΡΜΠΕ ΠΑΓΩΤΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φάει αρκετές φορές γλυκά από τα MAX PERRY και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Στις 11 Αυγούστου 2015 όμως μας έφεραν παγωτό σορμπέ από το MAX PERRY στα Βριλήσσια και όταν έβαλα να φάω βρήκα μέσα στο παγωτό ένα έντομο ολόκληρο. Για όποιους ενδιαφέρονται σοβαρά υπάρχουν μάρτυρες και φωτογραφικό υλικό.
Πάλι καλά που δεν βρήκες και τον υπάλληλο που το έφτιαχνε... Εγώ έχω να καταθέσω ότι η ποιότητα τους έχει πάρει τα κάτω της. Καμία σχέση ειδικά τα τυλιχτα τους, λες και δεν τα φτιάχνουν οι ίδιοι πλέον αλλά αντί άλλων. Κρίμα πάντως.και μη συζητήσουμε για τα απαράδεκτα σιροπιαστα τους, ρε παιδιά αφού δεν το έχετε γιατί συνεχίζετε;
ΔιαγραφήΚλασσικός εργοδότης, 3-4 μήνες το προσωπικό απλυρωτο και αυτός τη ζωουλα του.. Όποιος ζητάει τα δεδουλευμενα του παίρνει μαζί,την αποζημίωση και το δρόμο για τον οαεδ... Και αυτά που λέει στην τηλεόραση είναι όλα ψέμματα...
ΑπάντησηΔιαγραφή