Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ, ALPHA ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Στο τραπέζι μείωση μισθών έως 15% για τους τραπεζοϋπαλλήλους

Πρόσκληση στην ΟΤΟΕ για τη διαπραγμάτευση και την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων -με μειώσεις μισθών έως 15% σύμφωνα με πληροφορίες- απηύθυναν η Εθνική, η Alpha bank και η Τράπεζα Πειραιώς εκπροσωπώντας και τις τράπεζες τις οποίες έχουν απορροφήσει (Eurobank, Εμπορική και ΑΤΕ).
Η πρωτοβουλία εκδηλώθηκε χθες ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει η ΟΤΟΕ μετά την «αυτόματη» λήξη (από τις 14 Φεβρουαρίου) της απόφασης διαιτησίας και με δεδομένο το γεγονός ότι αν δεν υπάρξει νέα σύμβαση εντός τριμήνου, οι αποδοχές από τις 15 Μαΐου θα περιοριστούν μονομερώς στο βασικό κλαδικό μισθό και στα επιδόματα ωρίμασης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας (όπου υπάρχει) συν τα ειδικά επιδόματα τα οποία καταβάλλονται από τις εν ισχύ επιχειρησιακές συμβάσεις κάθε τράπεζας.
Η πρώτη συνάντηση για διαπραγμάτευση ορίστηκε για τις 25 Φεβρουαρίου και ειδικά για την ΕΤΕ θα γίνει παράλληλα με τον διάλογο για την εθελούσια έξοδο 2.000 υπαλλήλων που προβλέπει:
Για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα λήψης σύνταξης (δηλ. έχουν τα χρόνια και την ηλικία) μπόνους αποχώρησης το 35% του τελευταίου μισθού τους επί όσα χρόνια εργασίας είχαν στην τράπεζα.
Για όσους θεμελιώνουν μέχρι τις 31/3/2016 δικαίωμα συνταξιοδότησης μπόνους αποχώρησης (35% του τελευταίου μισθού επί τα έτη προϋπηρεσίας στην τράπεζα) και επιπλέον το 50% του μισθού για όσους μήνες υπολείπονται μέχρι να συνταξιοδοτηθούν και «κάλυψη» από την τράπεζα των εισφορών στα Ταμεία για το διάστημα αυτό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Διαβάστε εδώ tovima.gr

FARAGE

FARAGE

ΕΛΥΤΗΣ

ΕΛΥΤΗΣ

Αρκετά χρόνια πίσω, στις 19 Οκτωβρίου 1979, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει προφητικά

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ
30-09-2011 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

harryklynn.blogspot.gr

ΠΗΓΗ :harryklynn.blogspot.gr