Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

"Κλειδώνει" το deal Πειραιώς - Millennium 

της Αναστασίας Παπαϊωάννου 
Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα θα κλείσει και επίσημα η εξαγορά της Millennium Bank από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. 


Ασφαλείς πληροφορίες του euro2day αναφέρουν ότι το due diligence που διενεργούσε ο ελληνικός τραπεζικός όμιλος στη θυγατρική του πορτογαλικού ομίλου BCP στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε και οι δύο πλευρές βρίσκονται μία ανάσα πριν από τις υπογραφές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μείζον ζήτημα στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις ήταν η πάγια θέση της Τράπεζας Πειραιώς βάσει της οποίας καλούσε την BCP να βάλει επιπλέον κεφάλαια (capital buffer) ύψους 270 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη μελλοντικών επισφαλειών, που τυχόν προκύψουν από το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Millennium. 


Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών η πορτογαλική τράπεζα θα μετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, τοποθετώντας επί της ουσίαςκεφάλαια 270 εκατ. ευρώ. Κεφαλαιακές ανάγκες 

Σε ό,τι αφορά τις κεφαλαιακές ανάγκες της Millennium Bank, έχουν προσδιοριστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος στα 400 εκατ. ευρώ και μέρος αυτών έχει ήδη καλυφθεί εδώ και μήνες από τον μητρικό πορτογαλικό όμιλο. Το funding gap της τράπεζας προσδιορίζεται (προ προβλέψεων) στην περιοχή του 1,5 δισ. ευρώ καθώς οι χορηγήσεις διαμορφώθηκαν, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της οικονομικής χρήσης του 2011, στα 4,6 δισ. ευρώ, και οι καταθέσεις στα 2,9 δισ. ευρώ.
Την ίδια περίοδο, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανερχόταν σε 11,35% επί του συνόλου, ποσοστό που σύμφωνα με την αγορά έχει επιδεινωθεί, ακολουθώντας την αυξητική τάση των επισφαλών δανείων του συνόλου του τραπεζικού κλάδου. Το ενεργητικό της τράπεζας στα τέλη του 2011 διαμορφωνόταν στα 6,2 δισ. ευρώ και η Millennium αριθμούσε δίκτυο 120 καταστημάτων ανά την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Διαβάστε εδώ tovima.gr

FARAGE

FARAGE

ΕΛΥΤΗΣ

ΕΛΥΤΗΣ

Αρκετά χρόνια πίσω, στις 19 Οκτωβρίου 1979, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει προφητικά

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ
30-09-2011 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

harryklynn.blogspot.gr

ΠΗΓΗ :harryklynn.blogspot.gr