Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΟΧΑΡΗΣ:"EIMAΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ"
 
Θεοχάρης: Είμαστε όλοι φοροφυγάδες"Τέρμα τα παράθυρα για μεγα-φοροφυγάδες" λέει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο Χάρης Θεοχάρης, γενικός γραμματέας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος δεν διστάζει να πει ότι αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους.
Ο κ. Θεοχάρης, παρόλα αυτά, θεωρεί ότι ορισμένα μέτρα έχουν πετύχει το σκοπό τους, όπως αυτό με τα τέλη κυκλοφορίας: «Με την κατάργηση του σήματος εξοικονομήσαμε 20 εκατ. ευρώ και οι φορολογούμενοι 500.000 ανθρωποώρες, αφού μπορούν πλέον από το σπίτι τους να πληρώσουν», λέει, χωρίς όμως να... πανηγυρίζει, κάτι που θα κάνει αν «τσακώσει τους φοροφυγάδες που βρίσκουν ένα σωρό παραθυράκια για να ξεφύγουν».
Οσον αφορά τις συλλήψεις για χρέη, υποστηρίζει: «Λίγο-πολύ, όλοι έχουμε κάνει κάτι. Κάποιος με ένα ημιυπαίθριο, κάποιος άλλος που δεν έδωσε απόδειξη, κάποιος που απέκρυψε εισοδήματα ή δεν δήλωσε περιουσιακό στοιχείο. Κατά ένα τρόπο είμαστε όλοι φοροφυγάδες. Οι συλλήψεις και η διαπόμπευση φορολογουμένων πρέπει να γίνονται μόνο για τα "μεγάλα ψάρια", να παραμένουν σαν ένα όπλο στη φαρέτρα μας», λέει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πάντως, ο κ. Θεοχάρης είναι... ένας από εμάς. Δηλαδή, έχει σύζυγο άνεργη απολυμένη, πατέρα απόστρατο αξιωματικό, στρατηγό, που του γκρινιάζει επειδή του έκοψαν κατά 57% τη σύνταξη, μητέρα μαγαζάτορα που αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο κατάστημά της που πωλούσε τσάντες λόγω της οικονομικής ύφεσης και ο ίδιος, με μισθό 2.650 ευρώ μεικτά, πληρώνει μηναίως για στεγαστικό δάνειο 1.400 ευρώ.
 
Πηγή: Το Βήμα/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Διαβάστε εδώ tovima.gr

FARAGE

FARAGE

ΕΛΥΤΗΣ

ΕΛΥΤΗΣ

Αρκετά χρόνια πίσω, στις 19 Οκτωβρίου 1979, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει προφητικά

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ
30-09-2011 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

harryklynn.blogspot.gr

ΠΗΓΗ :harryklynn.blogspot.gr