Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΓΑΠ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ CNN 
'' ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΝΑΩ ''...

... ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ...
Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν προσκεκλημένος στο CNN, στην εκπομπή της Cristiane Amanpour. Η συζήτηση ...
επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση και στα μέτρα λιτότητας, που πονούν τον ελληνικό λαό. " Κι εγώ πονάω" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός...
Η συνέντευξη  ξεκίνησε με τη δημοσιογράφο να ρωτάει: " Ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, το ίδιο και ο πατέρας σας, το ίδιο και ο παππούς σας. Πώς νιώθετε όταν βλέπετε το λαό να πονάει;"
Ο Γιώργος Παπανδέου απάντησε: " Κι εγώ πονάω. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τη χρεωκοπία και φυσικά θέλαμε να την αποφύγουμε. Και έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Πιστεύω ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς! Την ίδια ώρα, όμως, περιμενάμε να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από το ευρωπαϊκό σύστημα".
Σε κάποιο άλλο σημείο η δημοσιογράφος ρωτάει: " Πρόσφατα ο Πρόεδρός σας δήλωσε ότι και άλλα μέτρα λιτότητα θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάρει και άλλα μέτρα λιτότητας;"
Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: " Συμφωνώ μαζί του, αλλά δεν πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας" και συνεχίζει "  Η  προτεραιότητα είναι να δούμε πίσω από το πρόβλημα, γιατί φτάσαμε εδώ..." και καταλήγει: " Η λιτότητα δεν είναι λύση. Η λιτότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς".
Αναφερόμενος και στις αισιόδοξες προβλέψεις για τον τουρισμό είπε: " Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες. Ο τουρισμός έχει ανέβει παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα είναι είναι μια φιλόξενη χώρα, οι τουρίστες περνούν καλά, είμαστε στην κορυφή, η πράσινη ενέργεια είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται, η εκπαίδευση και η υγεία θα μπορούσε να είναι εξαγώγιμα προϊόντα" .
Σε κάποιο άλλο σημείο αναφέρει: " Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ βαθιά και σπάνε τα φτερά της νέας γενιάς. Δεν θέλω να δω άλλη χαμένη γενιά. Γι΄αυτό πρέπει να σκεφτούμε...".

ΠΗΓΗ :FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Διαβάστε εδώ tovima.gr

FARAGE

FARAGE

ΕΛΥΤΗΣ

ΕΛΥΤΗΣ

Αρκετά χρόνια πίσω, στις 19 Οκτωβρίου 1979, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει προφητικά

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ
30-09-2011 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

harryklynn.blogspot.gr

ΠΗΓΗ :harryklynn.blogspot.gr