Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΕΚΑ: ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
 
Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να έχει διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013  το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την... εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, ώστε να δρομολογηθεί άμεσα πλέον και η εφαρμογή του.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Νικόλαο Βασιλάκο, με την οποία τον ενημερώνει για τις προθέσεις και τις ενέργειες του υπουργείου, μετά από τη μελέτη των τελικών προτάσεων της ΡΑΕ για την αναδιοργάνωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κατόπιν και της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης.Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΚΑ αποδέχεται ως βάση για τον παραπέρα σχεδιασμό τις συγκεκριμένες προτάσεις της σχετικής έκθεσης της ΡΑΕ, τόσο σε ό,τι αφορά στη χονδρεμπορική αγορά όσο και στη λιανική αγορά.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αναγκαίας επεξεργασίας και περαιτέρω εξειδίκευσης των προτάσεων αυτών, καλεί τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να προχωρήσει στην άμεση συγκρότηση και ενεργοποίηση των τριών ομάδων εργασίας που προτείνει η ΡΑΕ, όσον αφορά την αναλυτική επεξεργασία των κρίσιμων για την εξέλιξη της εγχώριας αγοράς θεμάτων, δηλαδή:

1.   Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της χονδρεμπορικής αγοράς (θέματα αγοράς εφεδρειών, μηχανισμών ισχύος και ανάκτησης μεταβλητού κόστους, κανόνας 30%, κ.λ.π.).

2.   Δημοπρασίες λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών προθεσμιακών προϊόντων.
3.   Εναρμόνιση με το Target Model, τροποποιήσεις κανόνων χονδρεμπορικής αγοράς.


ΠΗΓΗ :FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Διαβάστε εδώ tovima.gr

FARAGE

FARAGE

ΕΛΥΤΗΣ

ΕΛΥΤΗΣ

Αρκετά χρόνια πίσω, στις 19 Οκτωβρίου 1979, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει προφητικά

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ
30-09-2011 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

harryklynn.blogspot.gr

ΠΗΓΗ :harryklynn.blogspot.gr