Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:KOYΡΕΨΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Κλιμακώνουν τις πιέσεις οι Ελληνες μικροομολογιούχοι, των οποίων τα ομόλογα εντάχθηκαν στο PSI μέσω των CACs και ζητούν «αποζημίωση» για τις απώλειες που υπέστησαν από το «κούρεμα». Εν τω μεταξύ χθες, σύμφωνα με το Reuters, δικηγόροι που εκπροσωπούν 110 Γερμανούς κατόχους ελληνικών ομολόγων, με επενδύσεις μεταξύ 100.000 - 500.000 ευρώ σε μέσα επίπεδα, αν και ορισμένοι είχαν τοποθετήσει έως και 3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσαν ότι θα κινηθούν νομικά κατά τραπεζών αλλά και του ελληνικού δημοσίου.
Η Ένωση Μικροεπενδυτών Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου (ΕΜΟΕΔ) υποστηρίζει πως το υποχρεωτικό «κούρεμα» συνιστά δήμευση των αποταμιεύσεών τους, αναιρεί παλαιότερη εξαγγελία ότι το Δημόσιο εγγυάται καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, είναι αντισυνταγματική και επιβάλλει την εξαγωγή όλων των ασφαλιστικών αποταμιεύσεων στο εξωτερικό.
Όσον αφορά στις προσφυγές των Γερμανών μικροεπενδυτών, η υπόθεση ίσως εκδικαστεί στην Ουάσιγκτον και θα στηριχθεί στο ότι οι τράπεζες απέτυχαν να συμβουλέψουν σωστά τους πελάτες τους για τους κινδύνους. Όσον αφορά στην προσφυγή κατά της Ελλάδας φέρεται να στηρίζεται στο ότι δεν ελήφθη υπόψη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας που στόχευε στο να προστατεύει τους Γερμανούς επενδυτές έναντι πολιτικού ρίσκου από τις επενδύσεις στην Ελλάδα.


ΠΗΓΗ :imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Διαβάστε εδώ tovima.gr

FARAGE

FARAGE

ΕΛΥΤΗΣ

ΕΛΥΤΗΣ

Αρκετά χρόνια πίσω, στις 19 Οκτωβρίου 1979, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει προφητικά

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ
30-09-2011 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

harryklynn.blogspot.gr

ΠΗΓΗ :harryklynn.blogspot.gr