Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΕ , ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ EUROBANK
Πράσινο φως για το deal Εθνικής - Eurobank

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε δεκτό το αίτημα των δύο μερών – Σήμερα λήγει η δημόσια πρόταση

           
Σήμερα ολοκληρώνεται η περίοδος της δημόσιας προσφοράς προς τους μετόχους της Eurobank για την ανταλλαγή των μετοχών τους με τίτλους της νέας Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών. Με δεδομένο ότι ο Σπύρος Λάτσης, ο οποίος ελέγχει το 43,5% της Eurobank έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής, δεν τίθεται θέμα αποτυχίας της συνένωσης των δύο ομίλων. Μετά την ολοκλήρωσή της, η Eurobank θα καταστεί θυγατρική της Εθνικής, με τη νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών να ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ, χθες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το πράσινο φως για τη συνένωση των δύο τραπεζών.
Συγκεκριμένα, η Αρχή έκανε δεκτό το αίτημα των μερών για την ανάληψη δεσμεύσεων (διορθωτικών μέτρων), προκειμένου να αρθούν οι αμφιβολίες για το συμβατό της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά της αποδοχής καρτών (merchant acquiring), καθώς και στις αγορές στεγαστικής πίστης και πρωτασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών. Σύμφωνα με τους σχετικούς όρους, τα μέρη ανέλαβαν τη δέσμευση να προβούν ιδίως στη μεταβίβαση της συμμετοχής της Eurobank στην εταιρεία Cardlink σε τρίτο αγοραστή. Στο ίδιο πλαίσιο, δεσμεύθηκαν να λύσουν δύο τριμερείς συμβάσεις σχετικά με την παροχή υπηρεσιών αποδοχής καρτών.
Στο μεσοδιάστημα μέχρι την εκποίηση τής εν λόγω μετοχικής συμμετοχής, τα μέρη ανέλαβαν τη δέσμευση να λάβουν πρόσθετα μέτρα προστασίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα αποτραπεί οποιοσδήποτε τυχόν κίνδυνος διάχυσης εμπιστευτικών και απόρρητων πληροφοριών από την ή μέσω της Cardlink προς τρίτους και προς τις μητρικές της. Αναφορικά με τα προϊόντα στεγαστικής πίστης, τα μέρη δεσμεύτηκαν να εξασφαλίζουν το δικαίωμα των πελατών τους να επιλέγουν απρόσκοπτα και χωρίς να υπόκεινται σε διακριτική μεταχείριση ασφαλιστική εταιρεία στις συμβάσεις δανείων, στις οποίες αυτά ζητούν ασφαλιστική κάλυψη κατά πυρός, σεισμού και συναφών κινδύνων ενυπόθηκου ακινήτου. Αποφασίστηκε, επίσης, η απειλή του προβλεπόμενου εκ του νόμου προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τους ως άνω όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Διαβάστε εδώ tovima.gr

FARAGE

FARAGE

ΕΛΥΤΗΣ

ΕΛΥΤΗΣ

Αρκετά χρόνια πίσω, στις 19 Οκτωβρίου 1979, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με αφορμή την αναγγελία για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει προφητικά

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ
30-09-2011 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

harryklynn.blogspot.gr

ΠΗΓΗ :harryklynn.blogspot.gr